В контейнері знайшли рідкісний 66-річний Porsche 550 Spyder (Фото)

В середині минулого століття таких автомобілів було створено всього 90 штук, а до наших днів дійшли одиниці

Буквально тиждень тому в США знайшли неймовірну знахідку – в одному з господарств в Південній Каліфорнії зовсім випадково наткнулися на 66-річний Porsche 550 Spyder. Цей одна з найрідкісніших моделей бренду, яких було випущено всього 90 екземплярів. Унікальний спорткар знайшов Роберт Грін – власник фірми Old Crow Speed ​​Shop, що спеціалізується на раритетних мотоциклах. Про це він розповів на своїй сторінці в Facebook.

Спочатку Боба Гріна запросили до Південної Каліфорнії для оцінки приватної колекції старовинних байків, чий власник недавно помер. В ході огляду Грін натрапив на вантажний контейнер, в якому зберігалося справжнє диво – яскраво-червоний Porsche 550 Spyder в бездоганному стані. Сам Роберт охарактеризував цю знахідку так: «Це ніби одночасно знайти єдинорога і снігову людину».

Виявилося, що рідкісний спорткар майже повністю оригінальний. І, що найважливіше, під капотом у нього рідний 1,5-літровий двигун з номером 0075. Цей агрегат розвивав 135 кінських сил.

Історію цього 550 Spyder допоміг відновити приятель Гріна Блю Нельсон – великий цінитель раритетного транспорту. За номером шасі (0069) він з’ясував, що машина була випущена в 1955 році. Покійний власник «Спайдера» Ліс Ганнерсон придбав його в 1963 році на Гаваях за дві тисячі доларів. Там машина належала любительці непрофесійних гонок Лоретті Тернбулл.

Відразу після покупки Ганнерсон розпочав реставрацію авто, будуючи на нього великі плани. Роботи були завершені лише в 80-ті. Однак на той час Ліс захопився мотоциклами, і Porsche пішов на другий план. А точніше, в контейнер, де він і простояв більше 35 років.

До слова, зараз у раритету вже є новий власник. У скільки обійшовся йому цей «Спайдер», на жаль, замовчується. Але, наскільки можна судити за аукціонними цінників, вартість Porsche 550 Spyder обчислюється мільйонами доларів.

Джерело carakoom.com

Не пропустіть