Представлено нове покоління позашляховика Hummer: він дуже крутий і красивий (Відео)

Американці офіційно представили новий Hummer. Причому, не тільки у вигляді пікапа, а й як звичний позашляховик з п’ятидверним кузовом. Швидше за все, саме остання модель і буде найпопулярнішою.

Справа в тому, що новий «Хаммер» – це електромобіль. І одночасно один з кращих в світі позашляховиків.

Цікаво, що позашляховик вийшов відчутно менше пікапа. Вантажна версія GMC Hummer має колісну базу 3445 мм, а ось у позашляховика вона 3218 мм. Але зате позашляховик можна перетворити в майже кабріолет – задні частини кузова можна зняти і покласти в передній багажник (як і у багатьох електромобілів багажник тут ще й спереду).

GMC Hummer EV SUV Edition One матиме три електродвигуни сумарною потужністю 842 к.с., а максимальний обертовий момент дорівнює неймовірні 15590 Нм. В результаті з нуля до сотні великий і важкий позашляховик розганяється за 3,5 секунди. При цьому запасу акумуляторів повинно вистачити на 480 км шляху.

Позашляхові можливості «Хаммера» вражають. Навіть в стандартному режимі дорожній просвіт тут 257 мм, а завдяки пневматичній підвісці він може збільшуватися до 404 мм! Заявлено, що GMC Hummer здатний заїжджати на вертикальні стіни заввишки 460 мм.

Крім того, у машини буде повнокероване шасі із задніми колесами, які повертаються і можливістю руху по діагоналі в «режимі краба». Мало того, буде і версія Extreme Off-Road package з додатковим захистом, камерами внизу (прямо на днищі), електронною імітацією блокування заднього диференціала, блокуванням переднього диференціала і ін.

Ціна «Хаммера» складе 106 тисяч доларів. Правда, це вартість багатої версії Edition One – в майбутньому з’являться машини і дешевше (і з менш потужними моторами). Перші автомобілі клієнти отримають на початку 2023 року. Пікапи при цьому з’являться в продажу вже цієї осені.



Не пропустіть