Унікальне купе Lancia 037 виставили на продаж (Фото)

Lancia 037 був одним з найвідоміших ралі автомобілів з коли-небудь зроблених. Він був відомий своєю відмінною формою і тим фактом, що це був один з останніх задньопривідних автомобілів, які брали участь в світових ралі. Один із прототипів виставлений на продаж.

Виставлений на аукціоні RM Sotheby’s, автомобіль був найпершим прототипом моделі 037 і спочатку виготовлявся і належав Abarth. Він пройшов ретельні випробування як в аеродинамічній трубі, так і на треку, де його управляли Маркку Ален, Адартіко Вудафьері і Джорджіо Піанта. До 1982 року він був одягнений в культову ліврею Мартіні і використовувався в якості розвідувальної машини на ралі Акрополь. Після цього машина була ретельно відреставрована до початкового стану.

Від прототипу серійної версії дісталися фари, протитуманні фари і вентиляційні отвори капота, тільки зазнавши деяких незначних змін. Зовсім не змінився двигун. Розташований посередині рядний 4-циліндровий двигун об’ємом 1,995 куб.см.

Ви безумовно можете побачити серійний 037 в цьому прототипі, тільки він трохи грубіше по краях в порівнянні з дорожньою версією. Загальна форма і дизайн присутні, але такі речі, як вентиляційні отвори, дверцята з тросом і ручні дзеркала, а також приладова панель з кнопками нагадують прототип.

Загалом, це рідкісна версія прототипу і без того рідкісного автомобіля, і це навіть без урахування його історичного впливу. Цей 037 буде проданий за непомірну суму грошей. Остаточний цінник стане відомий 15 червня.


Не пропустіть