Китайці показали новий Lynk&Co 02 Hatchback

Модель Lynk&Co 02 з’явилася три роки тому в якості піднесеного крос-хетчбека гольф-класу з силовими агрегатами продуктивністю до 190 к.с. Однак для найпотужнішої варіації компанія вирішила пожертвувати дорогоцінним «кроссоверним» іміджем, тому назвала авто – Lynk&Co 02 Hatchback.

Досвід розробки дорожніх «заряджених» машин у компанії Lynk&Co вже є – це повнопривідний седан Lynk&Co 03+, який був презентований в 2019 році. Новому Lynk&Co 02 Hatchback повний привід не дали (лише передній), однак двигун точно такий же. Це 2,0-літровий турбомотор з лінійки Drive-E, який розвиває 254 к.с. і 350 Нм максимального крутного моменту, в спільній роботі з 8-ступінчастою АКПП Aisin.

Візуально «заряджений» Lynk & Co 02 Hatchback відрізняється від стартової крос-моделі пластиковим обвісом в відтінок кузова і більш агресивною стилістикою бамперів. Великий спойлер на п’ятій двері був з самого початку, причому в задній частині авто тепер є чотири великих патрубки випускної системи. Підвіска нового автомобіля була перенастроєна, а дорожній просвіт зроблений менше.

До першої 100 км/год новий Lynk&Co 02 Hatchback здатний розігнатися за 6,2 секунди, програючи повнопривідному седану всього 0,3 секунди. Ті ж 6,2 секунди на дану вправу витрачає сучасна модель Volkswagen Golf GTI (245 к.с.). У продажу Lynk&Co 02 Hatchback з’явиться на початку літа, проте поки тільки в Піднебесній.


Не пропустіть