Популярні в Україні моделі авто провалили краш-тест (Фото)

Нові Dacia Logan і Dacia Sandero Stepway стали учасниками чергової серії краш-тестів Euro NCAP і, що найдивніше, провалили їх. Активну і пасивну безпеку моделей третього покоління оцінили всього лише в 2 бали з 5-ти можливих.

З якими конкретно випробуваннями не впоралися «бюджетники», поки не уточнюється – повний прес-реліз про них Euro NCAP випустить тільки завтра. Проте, вже відомо, що система екстреного автогальмування, якою європейські Dacia Logan і Sandero оснащуються вже в базовій комплектації, не розпізнає ні пішоходів, ні велосипедистів (тільки інші автомобілі), а популярної нині системи утримання в смузі у цих моделей і зовсім немає.

У підсумку експерти прийшли до висновку, що Dacia досі зберігає вірність своїй місії під назвою «нічого зайвого», а також висловили жаль через «незначні амбіції компанії в області безпеки».

Нагадаємо, сімейство Dacia Logan/Sandero третього покоління дебютувало у вересні минулого року. Автомобілі перейшли на сучасну модульну платформу CMF-B від Renault-Nissan і помітно додали в габаритах. Наприклад, седан Logan витягнувся на 50 мм (до 4396 мм) в довжину і на цілих 115 мм (до 1848 мм) – в ширину. Відстань між осями збільшилася на 15 мм, до 2649 мм.

MMR також хоче відзначає, що ці автомобілі продаються на українському ринку під брендом Renault, і користуються високим попитом через низьку вартість моделей.


Не пропустіть