Новий електромобіль Geely можна буде заряджати за 5 хвилин (Фото)

Справжню революцію на автомобільному ринку починає корпорація Geely. Напередодні компанія в Китаї представила перший в світі серійний електрокар в кузові шутінг-брейк – Zeekr 001.

Багато з його характеристик можуть вразити навіть власників машин провідних брендів і зрозуміло, що новинка складе конкуренцію не тільки китайським стартапам Nio і Xpeng, але і Tesla. Однак найбільш вражаюча, на наш погляд, цифра стосується часу підзарядки машини. Уже незабаром під брендом Zeekr в Китаї розгорнеться ціла мережа високошвидкісних зарядних пристроїв потужністю до 360 кВт⋅год. І щоб збільшити дальність пробігу машини на 120 км, буде потрібно всього 5 хвилин. Причому користувачам Zeekr (їх не випадково називають користувачами, а не власниками) запропонують просто під’їхати до станції, підключити кабель в порт і почати зарядку, при цьому гроші за цю процедуру можуть бути списані автоматично з їх карти – достатньо лише зареєструватися в системі.

Габарити автомобіля – 4970 x 1999 x 1560 мм при колісній базі 3005 мм. Об’єм багажного відсіку – 2144 літра. На кожній з осей буде стояти по електричному мотору сумарною потужністю 544 к.с. і загальним крутним моментом більше 700 Нм. Такі параметри силової установки дозволяють машині розганятися до 200 км/год, причому до першої сотні на це піде всього 3,8 секунди. Примітно, що якщо на цій швидкості пілот почне гальмувати, йому буде потрібно тільки 34 метра. Подумали в Geely і про тих, хто надумає виїхати на своєму Zeekr 001 на путівець – пневматична підвіска здатна автоматично регулювати кліренс в межах від 117 мм до 205 мм.

“Бренд Zeekr покликаний домогтися успіху в сегменті електромобілів преміум-класу. У нас є кращі ресурси автомобільної компанії, в тому числі налагоджений ланцюжок поставок і велика виробнича зона, готова почати випуск автомобілів. Ми також витягаємо вигоду з технологічного мислення, яке рухає нас вперед. ми готові дати споживачам кращий досвід роботи з електромобілем”, – сказав гендиректор Zeekr Technology Ань Цунхуей

Перший Zeekr вийде на ринок Китаю вже в жовтні. А в наступному році він з’явиться на деяких неназваних закордонних ринках. Очевидно, в першу чергу – в Північній Європі, де електромобілі вже стають звичним видом транспорту.


Не пропустіть