Audi представила концепт електрокара з елементами Audi 100 1980-х років (Фото)

Audi несподівано вирішила звернутися до старого дизайну, щоб випустити новий електрокар.

На автосалоні в Шанхаї Audi представила концепт A6 E-Tron – електричного фастбека з п’ятьма сидіннями, який відсилає до моделі автовиробника 1980-х років Audi 100.

Концепт A6 E-Tron має довжину 195,3 дюйма, ширину 77,2 дюйма і висоту 56,7 дюйма. Це приблизно відповідає актуальним параметрам A6 або A7. Конструкція кузова створена з алюмінію і сталі. A6 E-Tron буде здатний розвивати швидкість до 100 км/год менш ніж за чотири секунди, його потужність складе 469 кінських сил.

Акумуляторна батарея E-Tron на 100 кВт/год має відмінну від інших електромобілів компанії компоновку. У компанії відзначили, що батарея «оптимізована за вагою». Зарядна платформа на 800 вольт, яка була розроблена спільно з Porsche, дозволить заряджати електрокар від 5% до 80% менше ніж за 25 хвилин.

Для електрокара розробили найтонші фари, які є серед всіх моделей Audi. Водій зможе задати власні настройки денним вогнів, використовуючи кілька світлових режимів. Сигнали повороту можна буде проектувати на тротуар. Задні фари входять в чорну панель, яка фактично продовжує заднє скло.

За словами дизайнера Audi Саші Хейден, автовиробник на 95% готовий до виробництва цієї моделі. Компанія бажає створювати «найпривабливіші і прогресивні автомобілі – в тому числі і в світі електромобілів», зазначив він.

Презентація A6 E-Tron – поворотний момент для Audi, зазначає Green Car Reports. Раніше стратегія автовиробника полягала в намірі вписати E-Tron в лінійку існуючих моделей. Однак тепер Audi вирішила обернутися назад, втілюючи в новий електрокар деякі елементи вже застарілої моделі 1980-х років.


Не пропустіть