В Audi зробили гучну заяву про моделі R8 і ТТ

Часи змінилися, так само як і переваги покупців

Керівник напрямку глобальних продажів і маркетингу компанії Audi заявила, що час моделей R8 і TT безповоротно минуло й клієнтам марки тепер потрібні інші автомобілі.

Як заявила в інтерв’ю виданню TopGear керівник напрямку глобальних продажів і маркетингу компанії Audi Хильдегард Вортманн, такі спорткари, як R8 і ТТ, в даний час втратили актуальність. «R8 – це ікона нашого бренду. Але ікони минулого не обов’язково є іконами майбутнього. Наступником R8 стане не просто R8 з електромотором – це повинен бути R8, але вже інший», – сказала топ-менеджер. Судячи з усього, якщо Audi все-таки зважиться випустити новий R8, що поки знаходиться під питанням, то він буде досить сильно відрізнятися від нинішньої моделі. У спорткара Audi ТТ шансів змінити покоління ще менше, тому що споживачам тепер цікаві більш практичні і великі автомобілі.

«TT – автентичний і дуже емоційний автомобіль, але клієнти змінилися, та й світ уже пішов від родстерів», – додала Вортманн. У поточному році в лінійці Audi вперше стане більше електрифікованих моделей, ніж автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння: до e-tron, Q4 e-tron і e-tron GT додадуться гібридні A6 і A7, а до 2035 року компанія повністю перейде на випуск машин з електричними силовими установками. Нинішнє покоління бензинових і дизельних моторів стане останнім, оскільки розробку нових агрегатів в компанії вважають безглуздим через майбутній перехід на екологічний стандарт Євро-7.