Експортний ЗАЗ-965 «Ялта» в ідеальному стані продають за величезні гроші (Фото)

На британському сайті «Car and Classic», орієнтованому на реалізацію авто, які вже стали класикою, розмістили оголошення, в якому автовласник побажав реалізувати експортну модифікацію ЗАЗ-965, що має назву «Jalta».

Покупцям пропонується модель, випущена в 1969 році, передають «Акценти». Такі автомобілі прямували тільки в обмежене число країн колишнього «соціалістичного табору», але частина цих «горбатих», все ж якимось чином потрапляла до Фінляндії. Головною відмінністю цієї версії ЗАЗ-965 стали зовнішні декоративні панелі з боків, шильдик «Jalta» ззаду, радіоприймач, поліпшена ізоляція салону від шуму слабосильного двигуна, і звичайна попільничка. За весь подібний «радянський комфорт», теперішній власник раритетного автомобіля сподівається отримати чималу суму в 8 000 фунтів стерлінгів (близько 310 000 гривень за офіційним курсом НБУ). Однак, це авто ще потрібно доставити до Великобританії з гаража в Латвії.

В описі зазначено, що цей «горбатий» спочатку виготовили для Чехословаччини, але як він опинився в Латвії, на жаль, таємниця покрита пилом минулого. Можна лише відзначити – автомобільні номери явно ще старого радянського зразка, які були дійсні тільки до 1980 року. Якщо ж повірити оголошенню, то «Ялта» простояла на зберіганні з 88 року минулого століття, а техогляд пройшла роком раніше. Збереження, безумовно, майже ідеальне, і, як ми писали вище, декоративні планки все ще оригінальні, а на кузові цього ЗАЗ-965А помітні тільки невеликі сліди корозії.

Втім, є і деякі невідповідності: пробіг в оголошенні тільки 144 кілометри, але на одометрі, якщо придивитися – трохи більше 14 000 кілометрів.


Не пропустіть