Назвали автомобілі, які швидко знецінюються

У Великобританії провели дослідження та з’ясували, які авто втрачають до двох третин своєї вартості вже через 3 роки.

Про це повідомляє Daily Mail. Один із найбільш важливих факторів, які слід враховувати під час купівлі будь-якого автомобіля – його вартість у разі подальшого перепродажу.

Найкращі та найгірші автомобілі на ринку Британії за цим показником були виявлені журналом What Car? у співпраці з експертами з оцінки CAP HPI. Цифри засновані на оціночній вартості нових автомобілів після трирічного володіння з пробігом близько 36 тисяч миль (58 тисяч км).

Результати виявилися досить несподіваними. Наприклад, список найневдаліших вкладень коштів очолив преміальний седан Audi A8 Quattro, який через три роки експлуатації втрачає майже 73% своєї початкової вартості. На другому місці пасажирський вен Vauxhall (Opel) Combo Life, перепродажна вартість якого становить 28,8% від його стартової ціни. А третє місце посів бюджетний кабріолет Fiat 500 Convertible з результатом 29,2%. У ТОП-10 “антирейтингу” потрапили ще 2 Mercedes-Benz, 2 BMW, по одному Peugeot та Citroen, а також ще один Vauxhall. Підсумковий рейтинг має такий вигляд:

Але було б несправедливо не відзначити переможців серед марок та моделей, які успішно зберігають власнику вкладені в них кошти. Найбільш титулованим брендом за підсумками досліджень став німецький Porsche, продукція якого займає половину ТОП-10 найбільш вигідних покупок. Також у список потрапили Lamborghini Urus, Alpine A110, Land Rover Defender, Range Rover Evoque та Tesla Model 3.


Не пропустіть