Опублікували характеристики майбутньої електричної версії кросовера Porsche Macan

Ми вже давно знаємо, що Porsche Taycan незабаром обзаведеться компанією в особі більшого Macan EV. Ми бачили шпигунські знімки майбутнього Porsche Macan з нульовим рівнем викидів. Чого ми не знали, так це запасу ходу Macan EV, який, за загальним визнанням, є найважливішою перевагою електромобілів.

Porsche дійсно пролив світло на це питання в рамках недавнього великого інтерв’ю ЗМІ. Так, за заявою Porsche, електричний Macan отримає «значно» більший запас ходу, ніж Taycan. Так, новинка, ймовірно, зможе проїжджати до 482 км на одній зарядці, так що кросовер може скласти конкуренцію Ford Mustang Mach-E і Tesla Model Y.

Слід зазначити, що у обох американських електромобілів є варіанти, які пропонують запас ходу по рейтингу EPA більш 382 км, а Taycan 4S 2021 року, який має найбільший акумулятор, може проїхати до 365 км на одній зарядці.

З урахуванням сказаного, більш високі характеристики не так вже й неможливі для Macan EV. У тому ж інтерв’ю представник Porsche заявив, що у електричного Macan будуть доступні батареї двох розмірів. Слід також зазначити, що Macan EV буде використовувати платформу Premium Platform Electric (PPE) VW Group, яка також буде лежати в основі майбутніх продуктів Audi і Porsche. Це дозволить здійснювати швидку зарядку батареї. У зв’язку з цим Porsche також планує зміцнити своє партнерство з мережею зарядки Electrify America.

Повідомляється, що електричний Porsche Macan надійде в продаж до 2023 року, що збігається з торішнім звітом про те, що його виробництво почнеться до кінця 2022 року. Більш детальна інформація з’явиться вже ближче до початку виробництва електричної новинки.


Не пропустіть