Subaru і Toyota показали зовнішність спільного електрокроссовера (Фото)

Дві японські компанії Subaru і Toyota готують спільний електричний кросовер. Автомобіль буде побудований на «тойотівскій» платформі e-TNGA. Поки показаний кросовер, який буде випускати «Субару». Прес-служба марки опублікувала тизерне зображення новинки і оголосила назву.

Новий електричний кросовер вийде на ринок під ім’ям Subaru Solterra. Назва автомобіля є похідними від латинських Sol і Terra, що означають «Сонце» і «Земля». Продаватися машина будуть в самій Японії, а також на китайському, північноамериканському і європейському ринках.

Інформації про технічні характеристики кросовера поки немає, передбачається що у «паркетника» буде два електромотора – на кожну вісь по одному. Це зробить новинку повнопривідною. Інші дані з’являться пізніше. У продажу «Субару Солтера» з’явиться в наступному році. Пізніше власну версію цього електричного кросовера покаже і Toyota. Прототип нового електрокара був продемонстрований на автомотошоу в Шанхаї в минулому місяці. Концепт отримав назву Toyota bZ4X. Автомобіль за розмірами схожий з RAV4. Серійна версія моделі повинна з’явитися приблизно через рік. Планується, що через чотири роки в цій серії у «Тойоти» буде вже сім електромобілів.