На аукціон виставили рідкісний «Зaпopoжeць» від BMW (Фото)

Аукціонний будинок RM Sotheby’s опублікував список лотів, які повинні «піти з молотка» в ході найближчих торгів. Одним з них виявилася мікролітражка BMW 700 Luxus, випущена в 1964 році, яка в силу зовнішніх і технічних особливостей сильно нагадує ЗАЗ-966. При цьому «Запорожець», нагадаємо, почали випускати вже після того, як 700-й покинув конвеєр баварського бренду.

Виробництво BMW 700 велося з 1959 по 1964 рік. Автомобіль став першим для баварського автовиробника, який мав несучий кузов. Крім того, він виявився однією з перших масових бюджетних моделей, у яких двигун був розташований позаду.

В основному 700-й продавали в версії 2-дверний седан, але зустрічалися і інші незаводських кузовні модифікації, такі як купе і навіть кабріолет.

За дизайн цієї моделі відповідав знаменитий італійський автомобільний художник Джованні Мікелотті, який раніше працював в Alfa Romeo, Ferrari і Maserati.

Очікується, що один з рідкісних екземплярів BMW 700 Luxus в США буде продано на торгах за суму не менше 17 тисяч доларів.


Не пропустіть