«Листи щастя» скасують – в поліції дали пояснення водіям

Водіям припинять надсилати постанови про штрафи, так звані «листи щастя», повідомив глава МВС Арсен Аваков. За його словами, це допоможе заощадити державні кошти.

Як це буде працювати, розповів перший заступник начальника патрульної поліції Олексій Білошицький на телеканалі «Україна 24», передає finance.ua. Зокрема, він відповів на питання, як водії зможуть дізнатися про своє правопорушення, якщо їх не зупиняли патрульні.

«Мова йде про встановлення спеціальних додатків і використанні електронних засобів для того, щоб швидше дізнатися про своє правопорушення. Зараз таких можливостей багато: це і електронний кабінет водія, і чат-бот МВС, створений спеціально для цього, і спеціальні додатки, які дозволяють водієві дізнатися про виписані штрафи і оплатити їх. 90% водіїв розплачуються саме під час використання таких додатків, саме щодо таких людей і планується це нововведення», – сказав він.

Білошицький пояснив, що буде, якщо водій не користується додатком або іншими електронними засобами.

«Я хочу відзначити, що вже прийнятий законопроект № 5058 для того, щоб це вже стало можливо нормативно. Тобто якщо людина дізналася про свій штраф і оплатила його, то немає потреби надсилати лист. Якщо людина захоче і подасть спеціальну заяву, щоб йому надсилали лист, то воно буде відправлено. Якщо людина не заплатить штраф протягом 10 пільгових днів, то лист буде надсилатися, тут буде працювати загальне правило. Цим не обмежуються і не скорочуються права водіїв», – сказав він.


Не пропустіть