Bugatti офіційно представить серійну версію гіперкара La Voiture Noire (Фото)

Британська компанія анонсувала дату дебюту унікального гіперкара Bugatti La Voiture Noire.

Компанія Bugatti розсекретила дату офіційної презентації Bugatti La Voiture Noire на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, підкріпивши оголошення фотографією моделі, яка буде випущена в єдиному екземплярі. Як повідомляється, дебют новинки відбудеться 31 травня 2021 року.

Відзначимо, що вперше La Voiture Noire представили весною 2019 року на Женевському автосалоні. Представники компанії заявляли, що новинка стане найдорожчою моделлю в лінійці бренду і, можливо, в усьому світі. Ціна автомобіля становить 11 млн євро без урахування податків.

Також нагадаємо, що випуск автомобіля був приурочений до 110-річного ювілею марки, а саму модель присвятили знаковій моделі Bugatti Type 57 SC Atlantic, випущеній в 1936 році. В основу La Voiture Noire лягла платформа Chiron, при цьому з передньою частиною моделлю розрізняються кардинально, також як і кормою з 6 патрубками вихлопної системи.

У рух унікальний гіперкар приводиться 8,0-літровим силовим агрегатом W16 з чотирма турбокомпресорами потужністю 1500 кінських сил (1600 Нм), проте динамічні дані машини виробник вважав за краще не розкривати. Але треба зауважити, що в «стандарті» Chiron розганяється до сотні за 2,5 секунди.


Не пропустіть