Компанія BMW розповіла плани електрифікації бренда (Фото)

На щорічних зборах акціонерів у Мюнхені в середу BMW виклала плани з виведення на ринок 12 нових повністю електричних автомобілів до 2025 року, в тому числі п’ять у найближчі два роки. Поряд з існуючим i3, в першу п’ятірку увійдуть Mini Electric, який надійде в продаж в цьому році, позашляховик iX3 в наступному році, а також седан i4 і позашляховик iNext в 2021 році.

Крім того, поряд з 12 електромобілями до 2025 року компанія заявила, що продасть 13 підключаємих гібридів, які будуть включати в себе майбутні спільні версії зі збільшеним запасом ходу – 3-й, 7-й, X3 і X5.

Бренд також оголосив про серйозний план зі зменшення кількості версій кожної лінійки. Відповідно, зникнуть численні варіанти моделей, особливо дизельні версії. Автовиробник оголосив, що більше половини кожної моделі увійде в історію в 2025 році, проте не уточнив які автомобілі з ДВЗ отримають електричну трансмісію, адаптуючи їх до потреб кожного клієнта. Тобто до 2030 року моделі позбудуться версій з двигуном внутрішнього згоряння.


Не пропустіть