Визначено найбезпечніший японський автомобіль

Японські експерти з JNCAP (Japan New Car Assessment Program) за результатами краш-тестів, проведених в минулому році, вибрали найбезпечніші автомобілі 2020 року. Лідерство беззастережно визнали за універсалом Subaru Levorg нового покоління.

Універсал Subaru Levorg другого покоління додав до титулу «Автомобіля року» в Японії ще й звання найбільш безпечного автомобіля. Експерти JNCAP присудили йому п’ять зірок і 186,91 бала з 190 можливих. Це найвищий результат серед всіх протестованих в 2020 році легкових моделей. Окремо відзначили відмінну роботу систем превентивної безпеки, включаючи систему автоматичного гальмування з функцією розпізнавання пішоходів. Додатковий захист пішоходів забезпечує спеціальна подушка, яка вистрілює з-під капота і накриває стійки даху.

В рамках випробувань JNCAP проводяться тести, що імітують фронтальні зіткнення, бокові удари і удари ззаду, також вивчається безпека автомобіля для пішоходів і робота системи виклику екстрених оперативних служб. Крім Subaru Levorg за підсумками випробувань п’яти зірок удостоїлися кросовер Toyota Harrier і компактні хетчбеки Nissan Dayz, Toyota Yaris і Honda Fit.


Не пропустіть