Volkswagen отримав пропозицію про продаж марки Lamborghini: названо вартість

Швейцарська інвестиційна компанія Quantum Group AG хоче викупити у концерну Volkswagen підрозділ Automobili Lamborghini (виробництво суперкарів). Quantum запропонувала німцям € 7,5 млрд. Чи готовий Volkswagen обговорювати цю пропозицію – поки немає інформації, пише британське видання Autocar.

Інвестгруппа Quantum Group AG може мати непрямі відносини з сім’єю Порше. Зокрема, Рі Старк, який представляє Quantum, є співзасновником Piëch Automotive. Її в 2019-му заснував Антон Піх, син колишнього (з 1993 по 2002 рік) глави Volkswagen AG Фердинанда Піха і правнук легендарного інженера і підприємця Фердинанда Порше.

Quantum Group бажає отримати і весь виробничий комплекс в італійській Сант-Агата-Болоньєзе, і права на марку Lamborghini. Пропозиція передбачає укладення п’ятирічної угоди з Audi, яке дозволить продовжити виробництво поточних моделей Lamborghini (в них широко застосовується техніка німецької компанії).

Чутки про можливий продаж марки Lamborghini з’являються не перший рік. У 2020-му Reuters повідомило про намір Volkswagen AG позбутися від італійської компанії повністю або частково (зокрема, провести IPO, тобто випустити акції у вільний обіг). Це нібито укладається в нову стратегію виконавчого директора Герберта Дісса, що збирається реструктуризувати імперію, створену Фердинандом Піхом. Той дотримувався екстенсивного розвитку і протягом 90-х років купив безліч компаній, в тому числі Bugatti, Bentley, Lamborghini. Однак в кінці 2020-го наглядова рада Volkswagen AGпроголосував за те, щоб не продавати Lamborghini, Bentley і Ducati.

Нагадаємо, Automobili Lamborghini була викуплена Audi AG в 1998 році.