Автомобілі незабаром можуть значно подорожчати – прогноз

Експерти Bloomberg прогнозують, що найближчим часом вартість автомобілів значно збільшиться. Вони посилаються на подорожчання всіх деталей і компонентів, з яких складається машина.

Величезну частину виробничих витрат складають такі компоненти як: сталь, елементи редукторів і рамок, пластмаса, обшивка та ін. Останнім часом ціна цих компонентів істотно зросла. Не варто забувати і про витрати на співробітників, логістику, інвестиції в виробництво і інфляцію.

Сьогодні у виробників автомобілів є дві проблеми: дефіцит деталей (наприклад, чіпів і напівпровідників) і тимчасові закриття заводів через пандемію. Ці проблеми призвели до скорочення обсягу виробництва автомобілів (що є тривожним знаком) і підвищили їх вартість.

Наприклад, в компанії Toyota Motor Corp. і Ford Motor Co. повідомляють, що в 2021 році буде виготовлено на 4 мільйони примірників автомобілів менше – 5% від передбачуваних продажів на поточний рік.

Автомобільна промисловість вимагає постійних і великих вкладень. Виробники повинні заробити певну суму, щоб не бути збитковими.

Одним з виходів для виробників може стати скасування знижок, що вже спостерігається на ринках Китаю і США. У свою чергу, скасування знижок може відлякати покупців і уповільнити продажу, що також спричинить за собою збитки. Виходить, що для збереження компаній і зменшення збитків виробники просто не мають іншого виходу, як підвищити ціни на продукцію.

Джерело ampercar.com

Не пропустіть