В Україні показали Запорожець з незвичною системою запуску мотора (Фото)

На 12-му за рахунком фестивалі ретро-техніки Old Car Land, який проходить в ці в Києві (28-30 травня), представили незвичайний ЗАЗ-965. Це перший показ машини на публіці – до цього вона була реставрована протягом 2 років, пише autoportal.ua.

Особливість цього експоната – це один з перших ЗАЗ-965 в принципі. Мало того, мова йде про екземпляр з першої партії, випущеної в 1960 році (порядковий номер авто – 1985)! Такий «горбатий» має ряд відмінностей від наступних версій: по-перше, у нього дещо інша хромована обробка кузова, по-друге – по-іншому оформлені «вуха» -повітроводи. Але найцікавіше – машина оснащена принципово іншою системою запуску двигуна.

Запалювання у автомобіля включається з ключа, а ось сам двигун заводиться вже за допомогою спеціального важеля.

За словами засновника Old Car Land Павла Лозовенко, спочатку ЗАЗ знайшли в розібраному вигляді, після чого його відновленням займалася ретро-майстерня Old Car Service. Машині повернули повністю оригінальний стан – навіть кузов пофарбований в рідний колір.

ЗАЗ-965 випускався з 1960 по 1969 рік. Спочатку автомобіль споряджався мотором на 20-25 сил, а в 1962-му йому на зміну прийшов більш потужний, 27-сильний агрегат. За весь час було випущено майже 322,2 тис. «горбатих».


Не пропустіть