Nissan буде робити панелі для нового кросовера Qashqai з вторсировини

Капот, передні крила і двері для нового покоління популярного японського компакт-кросу будуть робити з переробленого алюмінію.

Компанія Nissan збирається запропонувати європейцям кросовери Nissan Qashqai, при виготовленні яких буде застосовуватися перероблений алюміній. Завдяки окремим кузовним елементам з такої вторсировини вагу паркетника вдасться знизити відразу на 60 кілограмів. Це позитивно позначиться на динамічних характеристиках SUV. Виробництво кросоверів нового покоління стартує вже наступного літа.

Нагадаємо, наступний Qashqai з індексом J12 дебютував цієї зими. Тоді стало відомо, що при роботі над новим поколінням кросовера особливу увагу приділили деталям кузова з алюмінію: капот, двері, передні крила.

Щоб виготовити придатні для автомобільного виробництва алюмінієві листи, необхідні спеціальні технології штампування. Ще в минулому році завод Нісан в британському Сандерленді оснастили новим обладнанням, щоб він міг працювати з новим Qashqai. Залишки алюмінію, які будуть накопичуватися після виготовлення панелей, подрібнять, відсортують по марці металу, а потім перероблять і знову поставлять на завод.

Завдяки такому процесу японці зможуть заощадити до 90% енергії, що вимагається для виробництва тієї ж кількості алюмінію з первинної сировини.

Nissan Qashqai наступної генерації базується на архітектурі CMF-C Renault-Nissan. Довжина кросовера трохи перевищує 4,42 метра при колісній базі трохи більше 2,66 метра. Це на 2 см більше, ніж у дореформеного кросовера.

У довжину паркетник виріс на 3,5 см, в ширину – на 3,2 см, а у висоту – на 2,5 см. У моторну гамму новинки увійдуть бензиновий турбомотор на 1,3 літра з віддачею 138 або 156 к.с. і 190-сильний гібрид.


Не пропустіть