Rolls-Royce затвердив назву першого електромобіля марки

Незалежно від того, коли прибуде перший повністю електричний Rolls-Royce, він буде називатися Silent Shadow.

Оскільки все більше автовиробників обіцяють перейти на електромобілі, здається, що деякі з них більше підходять для нових силових агрегатів, ніж інші. І якщо «кричущий» Chevrolet Camaro SS буде відмінно «виглядати» з електромотором, то в щось велике, тихе і розкішне, як Rolls-Royce, електродвигун вписується як остання частина пазла.

Згідно з останньою інформацією, що прозвучала з вуст генерального директора Торстена Мюллера-Отвоеса, перший повністю електричний автомобіль Rolls-Royce буде називатися Silent Shadow. Silent Shadow – це гра на старій назві Rolls Silver Shadow, моделі, яка випускалася з 1965 по 1980 рік і була оснащена двигунами V8 серії L.

«Це все ще секрет. Але, звичайно ж, це буде абсолютно новий Rolls-Royce, будьте впевнені. Електрифікація ідеально підходить для Rolls-Royce – вона крутиться і надтиха. Ми взагалі не відомі гучним ревом двигунів і шумом вихлопу, і це велика перевага», – сказав Мюллер-Отвоес.

Оскільки Rolls-Royce знаходиться під егідою BMW, можна було б вказати на кілька можливих силових установок, хоча навряд чи з’являться нові Rolls-Royce в цьому або наступному поколінні. Новий кросовер iX оснащений технологією BMW eDrive п’ятого покоління, двома електродвигунами потужністю 496 к.с. і високовольтної батареєю, що добре підійшло б до такого імені, як Silent Shadow. Як і оновлений двигун iX M60, який, як ми чули, буде виробляти близько 560 к.с. Повний привід має сенс, як і запас ходу близько 480 км.


Не пропустіть