Toyota заявила, що не має наміру відмовлятися від седанів

Незважаючи на світові тенденції, японський автовиробник не має наміру відмовлятися від виробництва седанів. Про це представники компанії заявили під час презентації компактного кросовера Toyota Corolla Cross для Північної Америки.

Четирьохдверки дійсно переживають не найкращі часи, оскільки їх поступово витісняють кросовери, які вважаються більш практичними і багатофункціональними. Навіть в США, де високу популярність колись знаходили саме седани, компанії частково або навіть повністю відмовляються від виробництва легковиків. Так, модельна лінійка Ford залишилася без компактних моделей, Chevrolet поки тримається виключно за модель Malibu. Однак у японців зовсім інша стратегія.

Хоча офіційні особи Toyota визнали, що в майбутньому лінійка седанів може зазнати ряду змін, зараз щодо цього немає конкретних рішень. Крім того, компанія задоволена тим, що їй належать приблизно 20% автомобільного ринку США.

Крім того, згідно з аналітичними даними марки, серед американців залишається ще багато любителів седанів, які до тепер не зацікавлені в покупці моделі сімейства SUV. Можливо, їх уже не так багато, як раніше, але вони існують, і Toyota хоче мати в своїй лінійці моделі, які їм подобаються.

Однією з сильних сторін седанів в компанії назвали доступність: вони банально дешевше схожих за розміром SUV. А ще споживають менше палива і часто пропонують більш високий рівень комфорту. Плюс до цього Toyota виграє від того, що Ford, Chevrolet та інші йдуть з ринку седанів. На поточний момент у дилерів Toyota в США доступні чотири-моделі Corolla, Camry і Avalon. А ще є воднева Mirai, гібридний Prius, який хоч і є ліфтбеком, однак при зіставленні з кросоверами все-таки ближче до седанам.


Не пропустіть