Bugatti представила серійний гіперкар La Voiture Noire (Фото)

Компанія Bugatti представила серійний гіперкар La Voiture Noire – машина, зроблена в єдиному екземплярі, стала одним з найдорожчих автомобілів сучасності.

Новинка побудована на базі гіперкара Bugatti Chiron і оснащується 1500-сильним 8-літровим W16 c 7-ступінчастою роботизованою коробкою передач і повним приводом. Особливістю моделі став унікальний кузов, зроблений в стилістиці моделі Bugatti 57 SC Atlantic 1930-х років. З чотирьох випущених машин до наших днів дійшли тільки три спорткара і Bugatti La Voiture Noire присвячений втраченому під час Другої світової війни примірнику 57 SC Atlantic.

La Voiture Noire отримав вуглепластиковий кузов, панелі якого зроблені вручну, з поздовжнім гребінцем в стилі класичного Bugatti. Новинка відрізняється особливими колісними дисками, шістьма патрубками вихлопної системи і ексклюзивною світлодіодною оптикою зі світлодіодними фарами і стоп-сигналом на всю ширину автомобіля.

Вартість Bugatti La Voiture Noire, зробленого за замовленням неназваного клієнта, склала € 11 млн без обліку податків. Робота над моделлю – від демонстрації концепт-кара до серійного гіперкара – зайняла у компанії два роки.