Марка Skoda випустила туристичний автобус (Фото)

Під чеською маркою Skoda почали випускати дизельні автобуси. Правда Skoda Auto не має до них відношення – нову продукцію під цим брендом вирішив вивести на ринок не пов’язаний з VW концерн Skoda Transportation.

Перший автобус Skoda з дизельним двигуном – це туристична модель D-Coach, її випускають не в Чехії, а в Туреччині, на заводі компанії Temsa, 50% якої Skoda Transportation придбала в кінці 2020 року. Продавати автобуси Skoda будуть в Євросоюзі.

D-Coach має довжину 12 метрів і 51 пасажирське місце в салоні. Машина оснащена голландським дизельним двигуном DAF MX-11 потужністю 450 к.с.

У Skoda Transportation кажуть, що тепер випускають весь спектр громадського транспорту. Основний бізнес компанії – це виробництво трамваїв, локомотивів, електровозів, тролейбусів і метропоїздів. Також в каталозі концерну з 2018 року значаться електробуси і гібридні автобуси – однак насправді це польські машини Solaris з компонентами електроустановки Skoda.

Зауважимо, що виробник автомобілів Skoda Auto була відокремлена від єдиного концерну на початку 90-х, з 1995 року всі 100% її акцій належать Volkswagen. Skoda Transportation залишилася чеською, входить до складу інвестиційної групи PPF.


Не пропустіть