Новий Cadillac Escalade перетворили в неприступний броньовик (Відео)

Канадська фірма Inkas представила броньовану версію великого позашляховика Cadillac Escalade нового покоління

Канадська фірма Inkas, що спеціалізується на випуску броньованих версій легкових автомобілів, представила власну версію Cadillac Escalade нового покоління. Великий американський позашляховик перетворили в броньовик, захищений від куль, випущених з автоматичної гвинтівки.

Ступінь балістичного захисту автомобіля відповідає європейському стандарту CEN 1063 рівня BR6. Це означає, що позашляховик здатний витримувати вогонь зі стрілецької зброї під гвинтівково-кулеметний патрон 7,62×51 мм НАТО, який використовують, наприклад, для гвинтівок FN FAL і FN SCAR-H. Спеціально посилене днище машини здатне захистити водія і пасажирів від одночасного розриву двох ручних гранат.

Фахівці Inkas захистили від пострілів не тільки салон, але також акумулятор і електронний блок керування двигуном. Крім того, в конструкції автомобіля застосували спеціальні багатошарові куленепробивне скло і особливі компоненти для посилення підвіски. Плюс до всього позашляховик отримав спеціальні дверні шарніри і покришки run-flat.

За додаткову плату канадські фахівці можуть встановити посилені гальмівні механізми, активну систему пожежогасіння, сирену і проблискові маячки. Вартість броньованого автомобіля поки не називають.

Cadillac Escalade нового покоління був представлений на початку 2020 року. У моторну гамму позашляховика увійшов 6,2-літровий бензиновий мотор V8 потужністю 426 к.с., а також 3,0-літровий шестициліндровий турбодизель, який видає 281 кінську силу. Обидва мотори працюють разом з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач.


Не пропустіть