Продемонстрували, як Mercedes-Benz S-Class проходить знаменитий “лосиний тест” (Відео)

Водії хвалять безпеку і керованість флагманського седана Mercedes-Benz S-Class нового покоління. Іспанські журналісти вирішили перевірити це на практиці і випробували S-Class на лосинах тесті.

Для випробувань журналісти km77.com взяли базову версію Mercedes-Benz S400d 4Matic зі стандартною підвіскою Airmatic. Перша спроба об’їхати уявного лося на швидкості 77 км/ч несподівано закінчилася невдачею – автомобіль вилетів за межі смуги. Але звинуватили в цьому водія, який виявився недостатньо добре знайомий з автомобілем. Після активації режиму водіння Sport+, що робить підвіску більш жорсткою, успішно подолати тест вдалося на швидкості 74 км/год.

Спроба підвищити швидкість до 76 км/год закінчилася двома збитими конусами. Згідно з правилами тесту, такий результат зарахувати не можна, але в реальному житті цього було б достатньо, щоб об’їхати тварину, яка несподівано вискочила на дорогу. Очевидно, седану Mercedes-Benz S-Class з повнокерованим шасі вдалося б набагато ефективніше впоратися з поставленим завданням.

Нагадаємо, випробування моделює ситуацію, коли на дорозі перед автомобілем раптово з’являється перешкода, наприклад, лось. Завдання водія максимально швидко перебудуватися вліво і повернутися в свою смугу руху. На батьківщині «лосиного тесту», в Швеції випробування вважається пройденим, якщо маневр вдалося зробити на швидкості не менше 70 км/год. Іспанські журналісти працюють за більш жорстким правилам і збільшують еталонну швидкість до 77 км/год.


Не пропустіть