Електромобілям Volkswagen дістанеться автопілот п’ятого рівня (Фото)

Volkswagen анонсував «нову ДНК марки» – оригінальний софт, який надасть особливі можливості власникам «батарейних» машин фірми, а в майбутньому дозволить створити повноцінні безпілотники.

Електрокари, вже представлені на європейських ринках, зможуть не тільки оновлювати програмне забезпечення «по повітрю», але і забезпечать доступ до додаткових функцій. Наприклад, обіцяно автопілот четвертого або навіть п’ятого рівнів: нове покоління системи автономної їзди з’явиться на моделі з робочим ім’ям Project Trinity, яка дебютує через п’ять років. Коли чекати виходу безпілотника, поки не ясно: це «довгострокова» перспектива.

Крім того, німці розвиватимуть свої проекти оренди: скажімо, запущена пару років назад програма WeShare тепер розширює автопарк за рахунок електрокарів.

Також Volkswagen обіцяє «безаварійне» майбутнє. У цьому допоможе вдосконалення системи Car2X, яка дозволить машинам одержувати дані від дорожньої інфраструктури: наприклад, автомобіль дізнається про зміну навколишнього оточення і поділиться цією інформацією з іншими транспортними засобами.


Не пропустіть