Volkswagen планує відродити знаменитий мікроавтобус 55-річної давності (Фото)

Відроджений Volkswagen Samba може отримати кілька варіантів силових установок, включаючи електричну.

Приблизно рік тому ми помітили Volkswagen під маркою e-Samba, можливо, електричну версію культового автобуса Samba. Одночасно німецький автовиробник зареєстрував кілька інших знакових шильдиків, в тому числі e-Beetle, e-Karmann, e-Kubel, e-Golf Classic і e-Thing. Ми припустили, що VW зупинився на схемі іменування з малої буквою «e» і дефісом, але недавня патентна заявка довести зворотне.

4 червня 2021 року Volkswagen подав заявку на назву Samba. Реєстрація товарного знака «призначена для охоплення категорій автомобілів; двигунів для наземних транспортних засобів». Автовиробники часто згадують електричні двигуни в своїх патентних заявках, тому відсутність цієї термінології інтригує.

Раніше VW виявляв інтерес до повернення культового автобуса Samba, тому ця торгова марка не застала нас зненацька. Концепція ID.Buzz виглядала як сучасна інтерпретація ікони, заснована на тій же електричній платформі MEB, що і Volkswagen ID.4 2021 року. Компанія навіть встановила електромотор в оригінальний автобус T1 Samba, назвавши його концепцією e-BULLI. Хоча перспектива повністю електричного фургона звучить дуже привабливо і є відкритим ринком для VW, можливо, компанія вважає, Samba може повернутися в модельний ряд.

Відроджена Samba, що використовує один з двигунів VW з турбонаддувом, могла б привернути дещо інший ринок, ніж електрична версія. Доведеться почекати, щоб побачити, чи вийде щось з цієї заявки. Нещодавно VW зареєстрував в США свій пікап Amarok, модель, яка ніколи не продавалася на цьому ринку. Автобус Samba – це культовий автомобіль з впізнаваною назвою, тому, якщо бренд вирішить повернути його в якості повністю електричної моделі, навряд чи префікс «e» буде потрібно для залучення уваги.


Не пропустіть