Новий кросовер Mazda CX-5 показали на свіжих рендерах (Фото)

Середньорозмірний кросовер Mazda CX-5, що вийшов в продаж в 2011 році, готується до появи третього за рахунком покоління. В кінці весни в Мережі з’явилися його перші шпигунські фотографії, які дали перше уявлення про дизайн реформенної моделі. А недавно незалежний дизайнер Теофилус Чин, грунтуючись на тих знімках, продемонстрував власне бачення нової «Мазда CX5», опублікувавши її свіжі рендери.

Швидше за все, в новому поколінні від назви CX-5 відмовляться на користь індексу CX-50. Як видно на зображеннях, кросовер може отримати більш витончену решітку радіатора, ніж у актуальної моделі, а також світлодіодні фари в типовому для «Мазда» стилі з окремо встановленими смугами ДХВ, розташованими знизу. Зміниться дизайн бампера, а накладки з нефарбованого пластика на арках і порогах виглядають ширше, ніж на другому поколінні.

Як на моделі CX-30, двері нової Mazda CX-5 позбавлені різких граней і незграбних поверхонь.

Корма відрізняється від нинішнього кросовера куди істотніше, ніж передня частина. Тут повинні розташуватися модернізовані задні ліхтарі, а також бампер складної форми з декоративними вентиляційними елементами.

У салоні очікується поява більшого 8,8-дюймового дисплея, ніж в CX-30, а також повністю цифрової панелі приладів.

За неофіційними даними, зі зміною покоління кросовер CX-5 переїде на нову задньопривідну архітектуру, яку розділить з наступною генерацією седана Mazda 6. Моторна гамма новинки в такому випадку буде включати в себе пару з рядним 6-циліндровим двигуном: 3-літровий бензиновий агрегат потужністю 285 кінських сил (340 Нм), а також схожий по віддачі 3-літровий турбодизель (600 Нм).

У більш доступних версіях кросовер можуть запропонувати з 2,5-літровим «атмосферником» в «мягкогібридному» виконанні, потужність якого складе 190 кінських сил. З «наддувом» його віддача складе вже 230 к.с. Крім них, швидше за все, буде доступний 2,2-літровий 4-циліндровий турбодизель потужністю 190 к.с. (450 Нм). Прем’єра нової Mazda CX-5 може відбутися до кінця 2022 року. У продаж кросовер надійде в 2023-му році.


Не пропустіть