Британська компанія LEC оснастила класичний Mini електромотором (Фото)

Фірма London Electric Cars (скорочено LEC) за 25 000 фунтів стерлінгів оснащує Rover Mini електричною силовою установкою.

Система від Nissan Leaf першої генерації дозволить проїхати на одній зарядці від 96 до 113 км. Втім, замовник може вибрати інші електродвигун і акумулятор. Робота займе приблизно шість тижнів.

Одну машину LEC вже створила для Університету Бірмінгема: батарея ємністю 20 кВт*год, розміщена під заднім диваном і в багажнику, забезпечує близько 100 км пробігу без підзарядки.

Такий електрокар обраний в якості донора неспроста: це дешевше і не шкодить природі, оскільки не треба робити нові акумулятори, і в повітря потрапляє менше парникових газів. Надалі британці обіцяють освоїти тривимірний друк і використовувати старі комп’ютерні деталі.

Доступна підзарядка від побутової мережі. Електрокари можуть в’їжджати в центр британської столиці – зону з наднизьким рівнем викидів – без обов’язкової плати в розмірі 10,5 фунта. При пробігу 8 км щодня за рік господар «батарейного» Mini витратить на зарядку 50 фунтів.


Не пропустіть