Honda завершить виробництво трьох моделей (Фото)

Під ніж потраплять седани Clarity і Legend, а також мінівен Odyssey

Стали відомі плани Honda по скороченню модельного ряду. Як повідомляє Nikkei Asia з посиланням на власні джерела, через низький попит у відставку відправлять мінівен Odyssey, гібрид Clarity і седан Legend. До березня 2022 року, тобто до кінця нинішнього фінансового року, їх виробництво в японському місті Сайама буде завершено, а сам завод закриють. Японська марка вже розіслала відповідне попередження постачальникам комплектуючих.

Седан Honda Legend актуального покоління випускається з 2014 року. Навесні цього року дебютував гібрид Legend Hybrid EX з комплексом систем безпеки, в який увійшла функція Traffic Jam Pilot – автопілот третього рівня, офіційно схвалений японським урядом. Тоді ж повідомлялося, що Legend Hybrid EX випустять обмеженою серією з 100 екземплярів, які можна буде взяти виключно в лізинг. З відходом з ринку Legend автопілот продовжить існування і буде впроваджений на інші моделі марки.

Що стосується седана Clarity, то він вперше був представлений в 2015 році і випускався в трьох модифікаціях: з гібридною, електричною та водневою силовими установками. Виробництво батарейної версії завершилося в минулому році, а водневий варіант досі можна придбати, але тільки в лізинг. Протягом року Honda відмовиться і від випуску гібрида.


Не пропустіть