Автомобілі BMW з водневими двигунами почали випробовувати на звичайних дорогах (Фото)

Баварська марка приступила до випробувань в реальних умовах свого кросовера BMW X5 в модифікації з водневою силовою установкою.

Як повідомляють журналісти інженери марок Toyota і Hyundai все ще працюють над автомобілями, які використовують паливні елементи для живлення електродвигунів. Однак і європейські автовиробники просунулися в цьому питанні досить далеко. Так, ще в минулому році марка BMW анонсувала вихід кросовера X5 з водневим двигуном. Тоді в компанії заявили, що новинка вийде вже в 2022 році. Сьогодні ж в Мережі опублікували тизер, на якому видно BMW i Hydrogen NEXT, проходить ретельні випробування і майже готова до серійного виробництва.

Керівництво компанії планує налагодити дрібносерійний випуск автомобіля. Але навіщо BMW взагалі возитися з воднем, коли у неї вже є електромобілі в продажу, а інші в розробці? Відповідаючи на це питання, Франк Вебер, член правління BMW сказав, що «технологія водневих паливних елементів може бути привабливим варіантом для екологічно чистих двигунів, особливо в великих автомобілях».

Відомо, що до складу силової установки новинки увійде система eDrive п’ятого покоління, яку використовують в BMW iX3. Під баки буде використовуватися два балони під водень, які здатні вмістити до 6 кг палива.

Заявлено, що електрохімічний генератор розвиває 170 к.с. (125 кіловат), а загальна пікова потужність установки досягає 374 к.с. (275 кіловат).


Не пропустіть