Новий Porsche Cayenne Coupe Variant встановив рекорд кола на Нюрбургринзі (Відео)

Найбільш «заряджений», але все ще неназваний варіант Porsche Cayenne Coupe встановив новий рекорд кола для позашляховиків на трасі Нюрбургринг-Нордшляйфе довжиною 20,82 км, показавши час 7 хвилин 38,925 секунди. Попередній рекорд в 7: 42,253 утримував Audi RS Q8.

Незважаючи на те, що цей Cayenne Coupe ще не надійшов у продаж і навіть офіційно не сертифікований, журі затвердив цей Cayenne Coupe як серійний автомобіль. В офіційному рейтингу Nürburgring GmbH його визначили в категорію «позашляховик, кросовер, фургон, пікап».

«Ця модель Cayenne – найкраща модель. Під час її розробки ми приділяли особливу увагу винятковим характеристикам на дорозі. Наш рекордний Cayenne створений на базі Cayenne Turbo Coupé, але більш систематизований для максимальної поздовжньої і поперечної динаміки», – сказав віце-президент лінійки продуктів Cayenne Стефан Векбак.

Щоб захистити водія Ларса Керна, цей Cayenne Coupe оснащувався гоночними сидіннями і каркасом безпеки. Він «взутий» в 22-дюймові шини Pirelli P Zero Corsa, які спеціально розроблені для цієї моделі і входять в стандартну комплектацію.

Більш ранні чутки припускають, що цей Cayenne Coupe отримав 4,0-літровий V8 з двома турбінами, що розвиває 631 к.с. потужності. Це менше, ніж 670 к.с. у Turbo S E-Hybrid, але зміни в підвісці нової моделі, мабуть, роблять новий варіант більш маневреним.

Причина, по якій Porsche використовує Cayenne Coupe для створення цього варіанту, нібито пов’язана з обтічним кузовом з більш низьким центром ваги. Ходять чутки, що модель оснащена активними аеродинамічними елементами. На фотографіях видно спойлер на даху, а також дифузор з розташованими по центру вихлопними трубами, як додаткова деталь від GTS.

Porsche заявляє, що скоро відбудеться повноцінний дебют цього рекордоносного кросовера.


Не пропустіть