Старі BMW з’являться в Європі під в’єтнамським брендом

В’єтнамська компанія VinFast, чий модельний ряд базується на платформах BMW, планує вийти на європейський ринок в 2022 році. Як повідомляє Autocar, експансія компанії стане наслідком великих інвестицій у виробництво і різкого зростання продажів на батьківщині.

У минулому році VinFast продала у В’єтнамі близько 30 тисяч автомобілів – це приблизно 10% всього місцевого ринку і вдвічі більше, ніж в 2019-му. Правда, локомотивом продажів не є преміальні моделі, а доступний компактний хетч Fadil, побудований на базі однієї з моделей компанії Opel.

При цьому VinFast розраховує, що найбільш затребуваною моделлю в Європі, США і Канаді стане Lux SA2.0 – перелицьований кросовер BMW X5 попереднього покоління. Крім того, у бренда є седан Lux A2.0, також базується на баварської платформі, – в цьому випадку використовували BMW 5 серії в кузові F10. Важливою конкурентною перевагою автомобілів VinFst повинні стати невисокі ціни.

VinFast інвестувала в створення виробничої бази 3,5 мільярда доларів: ступінь автоматизації процесу складання нових автомобілів досягає 90%. Крім того, компанія розраховує в найближчі роки вивести на ринок кілька електромобілів. В результаті обсяги виробництва фірми повинні скласти близько півмільйона автомобілів, що може зробити VinFast найбільшим виробником Південно-Східної Азії. Адаптацією моделей VinFast для інших ринків займуться інженери новоствореного технічного центру в Німеччині та США. У майбутньому фірма збирається будувати тут власні заводи.


Не пропустіть