Бренди Volvo і Northvolt побудують фабрику електробатарей в Європі

Шведський автовиробник Volvo уклав угоду з місцевим виробником акумуляторів, компанією Northvolt, про спільне виробництво батарей для електромобілів. Для цього будуть створені нове підприємство і науково-дослідний центр.

Спільними зусиллями дві компанії з однією з найбільш екологічно нейтральних європейських країн мають намір створити акумулятори з потенційною потужністю до 50 гігават-годин. У перспективі такі батареї з’являться на електромобілях Volvo і моделях її «дочки» – марки Polestar.

Виробництво нових елементів буде налагоджено на підприємстві Volvo-Northvolt через 5 років. Завод буде побудований в Європі, але поки місце для його будівництва не визначено. Весь процес створення буде проводитися виключно на поновлюваних джерелах енергії. При цьому компанії мають намір забезпечити близько 3 тис. нових робочих місць.

Раніше повідомлялося, що Volvo в наступному році може випустити новий електричний кросовер. Він оснащений тією ж двомоторною електричною силовою установкою від XC40 Recharge, що виробляє 402 кінських сили і 659 Нм крутного моменту, але в більш витонченому кузові, схожому на купе. Volvo досить пізно увійшла в сегмент купе-кросоверів, але може піти ва-банк з ще більшою кількістю моделей.


Не пропустіть