Volkswagen почне друкувати деталі для своїх машин на 3D-принтері

Компанія Volkswagen почне масове виробництво деталей для своїх автомобілів за допомогою технології 3D-друку. Нагадаємо, раніше німецький автовиробник використовував тривимірні принтери тільки для створення прототипів і технічних розробок в процесі проектування.

На даний момент мова йде поки лише про 3D-друку компонентів передньої стійки кабріолета T-Roc. Очікується, що вже до 2025 року завод Volkswagen у Вольфсбурзі буде випускати до 100 тисяч деталей в рік.

Для 3D-друку застосовується технологія адитивного виробництва. Якщо в стандартній моделі тривимірного друку деталь виходить методом формування шару за шаром за допомогою лазера, то при адитивному виробництві для цього використовується клей. Отримані за допомогою такого методу деталі в два рази легше, ніж аналоги з листової сталі. Як відзначають в Volkswagen, вони першими в світі стали використовувати технологію адитивного виробництва в масовому автомобілебудуванні.

Принтери для 3D-друку Volkswagen надала фірма HP, а компанія Siemens розробила програмне забезпечення для адитивного виробництва.


Не пропустіть