Дизайнери презентували сучасний “Запорожець” (Фото)

Крихітний автомобіль Запорожець став рідним для декількох поколінь людей і поклав початок класу мікролітражок в СРСР. Випуск ЗАЗ-965 почався в 1960 році, а останній екземпляр зійшов з конвеєра в 1994-му, пише autocentre.ua.

Машина стала своєрідною легендою. Про неї складали анекдоти, висміюючи її маленькі розміри і дуже гучний звук. Незважаючи на це, в мережі час від часу з’являється інформація про відродження моделі. Один з варіантів, який відображає, як би міг виглядати Запорожець в наші дні, показав дизайнер Олександр Шторм спільно з iReactor. Автор рендерів стверджує, що сучасний ЗАЗ ідеально підходить для серферів.

Творець назвав своє творіння «фісташковий монстр». Нащадок культового автомобіля виглядає цікаво. Кузов відрізняється плавними лініями і чистим силуетом, без зайвих граней і виштамповок. Можна виділити оригінальну світлодіодну оптику, стильну решітку і нестандартний бампер. Задні ліхтарі нагадують оригінал. На даху встановлено кріплення для транспортування бордів.

Завершують стильний образ оригінальні колісні диски і обвіси з чорного пластику, який покликаний захистити кузов від дрібних пошкоджень. Новизни машині додають витончені логотипи з назвою моделі. У салоні можуть розміститися до чотирьох спортсменів. Звичайно, говорити про мотори не варто, так як перед нами рендер, а не прототип майбутньої моделі. Хоча він виглядає дуже ефектно і міг би отримати серійне продовження.


Не пропустіть