Новітню Skoda Enyaq iV підготували для поліції та інших служб швидкого реагування (Фото)

Слідуючи по стопах поліцейського Volkswagen ID.4, який встав на службу в Греції, Skoda підготувала свою версію електро-кросовера Enyaq iV для служб екстреної допомоги Великобританії, які передадуть першим екіпажам з липня 2021 року.

Enyaq вже не перший автомобіль з лінійки iV, який отримав подібне перетворення: спортивна Skoda Octavia iV RS працює в поліції Великобританії з листопада 2020 року, а в майбутньому таку ж підготовку зроблять для Octavia iV і Superb iV. Як повідомляється, додавання в автопарк автомобілів Skoda iV допоможе аварійно-рятувальним службам Великобританії досягти цілей сталого розвитку, зберігши при цьому продуктивність і гнучкість від аналогів з двигунами внутрішнього згоряння.

Skoda вже стала улюбленим постачальником автомобілів для служб швидкого реагування, оскільки чеський автовиробник пропонує кілька готових конфігурацій автомобілів аварійних служб. Крім того, існують крос-універсал Skoda Octavia Scout, недоступний для покупки в автосалонах Великобританії, але прийнятий на роботу екстрених служб.

Як і слід було очікувати, поліцейський Skoda Enyaq iV отримав комплект проблискових маячків по колу і на дах. Частина пакета модифікацій включає інтеграцію системи екстрених служб з сенсорним екраном, а також комунікаційної платформи EMS.

Хоча Skoda Enyaq iV ще не доступний з повним приводом, спочатку його будуть пропонувати автопаркам екстрених служб в версіях 60 (акумулятор на 62 кВтг) і 80 (акумулятор на 82 кВтг) із заднім приводом. Enyaq iV 80 генерує 204 к.с. потужності і 310 Нм крутного моменту, в той час як Enyaq iV 60 пропонує той же показник крутного моменту і 179 к.с. Менш потужна версія розганяються з 0 до 100 км/год менш ніж за 9 секунд, а більш продуктивна – всього за 8,5-секунди.

Ймовірно, найбільш важлива характеристика електромобіля для автопарків екстрених служб – це запас ходу і час підзарядки, щоб він був готовий до швидкого реагування в будь-який час доби. Skoda Enyaq iV 80 пропонує 533 км автономності по циклу WLTP, набираючи 80% ємності з 3% всього за 38 хвилин.

Поки немає інформації, чи оснастять гаражі екстрених служб зарядними пристроями постійного струму на 125 кВт, рекомендованими для швидкої зарядки, або вони будуть використовувати стандартні домашні зарядні пристрої змінного струму на 7 кВт. В останньому випадку повне заряджання акумулятора Skoda Enyaq iV 80 займає 9,5-години.

Однак відсутність традиційної трансмісії і ДВЗ знижує експлуатаційні витрати, зменшує час простою при обслуговуванні та ремонті, що компенсує довгий час перезарядки. Skoda Enyaq iV також набирає очки за місткість багажника 585 літрів (1710 літрів при складених сидіннях), що ідеально підходить для перевезення громіздкого рятувального обладнання, такого як кисневі балони.


Не пропустіть