Audi тестує великий електричний позашляховик (Фото)

Німецький автовиробник вивів на випробування тестовий прототип електричного позашляховика.

На початку цього року Audi влаштувала грандіозне шоу на автосалоні в Шанхаї в Китаї, де представила не тільки подовжений седан A7L, а й чудовий концепт A6 E-Tron Sportback. Відбулася ще одна прем’єра, яка ледь не залишилася непоміченою, оскільки у неї навіть не було власного імені, а в компанії модель просто назвали Audi Concept Shanghai.

Уже підтверджено, що він дебютує пізніше в цьому році, а напередодні електричний позашляховик був помічений на випробуваннях в Європі з німецькими номерами. Однак це не означає, що Audi планує продавати електромобілі на Старому континенті. Новинка буде пропонуватися в Піднебесній, тим більше що вона була розроблена у співпраці з місцевим підприємством SAIC як друга модель Audi-SAIC після седана A7 з довгою колісною базою.

При довжині 4,87 метра він буде значно більше, ніж Q4 E-Tron/Q4 E-Tron Sportback, що зробить його майже таким же великим, як перший серійний електромобіль компанії E-Tron. Новачок повинен виявитися більш просторим всередині за рахунок використання спеціальної платформи для електромобілів, а не використання основ, спочатку розроблених для автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння, як у випадку з E-Tron на базі MLB Evo.

Таким чином, нова модель від Audi є аналогом Volkswagen ID.6, продаваним виключно в Китаї. Це трьохрядний електричний позашляховик на платформі MEB з колісною базою, яка повинна бути аналогічна (якщо не ідентична) базі ID.6, розмір якої становить 2965 мм між осями.

Інші технічні характеристики повинні бути дуже схожими, так як ми очікуємо, що версія з кращим діапазоном матиме двомоторну повнопривідну установку потужністю 302 кінських сили і 310 Ньютон-метрів крутного моменту. Може бути і менша модель з одномоторним задньоприводним дизайном, тоді як вибір батареї повинен включати блоки на 58 і 77 кВтг.


Не пропустіть