Porsche відкликає майже всі випущені електрокари Taycan

Програмна помилка змусила Porsche відкликати 43 тисячі Taycan по всьому світу

Porsche відкликає майже всі випущені Taycan – позапланово відвідати сервіс доведеться власникам 43 тисяч електрокарів, які зійшли з конвеєра аж до червня 2021 року. По всьому світу під відкликання потрапили і седани Taycan, і крос-універсали Taycan Cross Turismo. Причина глобальної відкличної кампанії – спорадична помилка, через яку спрацьовує аварійний алгоритм, в результаті чого силова установка раптово вимикається.

Інженери Porsche стверджують, що помилка виникає дуже рідко, тому її так довго не вдавалося ідентифікувати і усунути. За оцінками автовиробника, тільки 0,3 відсотка власників могли зіткнутися з програмним збоєм, тобто в групі ризику всього 130 електромобілів Taycan.

У той же час деякі власники Porsche Taycan вже відчули незручності від раптової втрати потужності, і за даними Національного управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA) в шести випадках електромобіль не вдалося запустити знову, а для транспортування в сервіс довелося задіяти евакуатор.

Porsche пояснює, що помилку можна відремонтувати шляхом оновлення програмного забезпечення, але зробити прошивку «по повітрю» не вдасться, так що власникам всіх Taycan доведеться відвідати офіційних дилерів. Установка нового софта займе близько години і буде безкоштовною.

Без малого, за два роки виробництва Porsche Taycan поточний відгук – перша масштабна сервісна кампанія. Раніше деякі електромобілі Porsche відкликали з причин, не пов’язаних з електронікою – проблеми стосувалися ходової частини і не були настільки масовими.

Джерело motor.ru

Не пропустіть