Китайська компанія запатентувала копію знаменитої моделі Volkswagen (Фото)

Навесні вибухнув скандал: електромобіль ORA Punk Cat компанії Great Wall явно експлуатував в дизайні тему легендарного Volkswagen Kafer. Німецький автовиробник пригрозив подати в суд – і ось як на це відповіли китайці.

Great Wall вирішив запатентувати вигляд своєї підробки під “Жук”! А заодно компанія розробила альтернативний варіант автомобіля, в якому дизайнери злегка відійшли від вигляду фольксвагеновскької поп-ікони.

За повідомленням Carscoops, ORA Punk Cat в тому вигляді, в якому його представили на виставці, буде продаватися тільки всередині Китаю, в Європу ж електромобіль планують поставляти в другому варіанті, щоб уникнути позовів з боку Volkswagen. Авто відрізняється зміненим оформленням передньої і задньої світлотехніки, яка віддаляє машину від “Жука”, крім того, у неї широкі віконні рамки, а зовнішні дверні ручки не висувні, а статичні з кнопкою.

ORA Punk Cat являє собою 5-дверний хетчбек і оснащений чисто електричною силовою установкою, в виробництво машина повинна піти в 2022-2023 роках, іншої інформації поки немає. Цікаво, що в березні 2019 го Volkswagen заявляв, що не має планів по випуску електричної версії “Жука”, мабуть, ця заява підштовхнуло Great Wall до ідеї виробництва сучасної репліки.


Не пропустіть