Оголошені ціни та комплектації нового Duster 2021 року (Фото)

На сьогоднішній день Dacia Duster, в Україні відомий під брендом Renault, є найдешевшим позашляховиком на німецькому ринку. Поєднання позашляхових якостей, привабливого зовнішнього вигляду і доступної ціни робить Duster абсолютним бестселером: по всьому світу з 2010 року по сьогоднішній день було продано близько 1,9 мільйона одиниць. Тільки в Німеччині Duster знайшов 200 000 клієнтів.

В ході оновлення Dacia Duster 2021 року одержав світлодіодні фари і покажчики повороту, перероблені задні ліхтарі, удосконалену мультимедійну систему, автоматичну трансмісію з подвійним зчепленням EDC, а також ряд стилістичних поліпшень в екстер’єрі. Зокрема був змінений спойлер на даху, з’явилися нові 16- і 17-дюймові колісні диски.

У салоні позашляховика тепер є нові матеріали обробки, висока центральна консоль з широким підлокітником, в якому обладнаний 1,1-літровий відсік для зберігання, а також два USB-роз’єми для задніх пасажирів.

У «базі» новий Duster пропонується з 3,5-дюймовим TFT дисплеєм на панелі приладів, 8-дюймовий тачскрін мультимедіа Media Display з підтримкою Apple CarPlay і Android Car. Залежно від версії автоматичний кондиціонер з цифровим дисплеєм, Tempopilot, обігрів передніх сидінь і гучний зв’язок. Також відзначимо мультируль і навігацію.

З точки зору зниження викидів CO2 лінійка двигунів Duster повністю перероблена. Новий Dacia Duster пропонується з бензиновим турбомотором TCe 150, пару якому становить 6-швидкісна автоматична трансмісія з подвійним зчепленням EDC. Також пропонується версія з мотором TCe 100 ECO-G.

В майбутньому модельний ряд двигунів Duster буде включати п’ять двигунів: турбобензиновим мотори TCe 90, TCe 130 і TCe 150, TCe 100 ECO-G, і турбодизель Blue dCi 115. Всі двигуни йдуть з комбінованою 6-ступінчастою механічною коробкою передач, TCe 150 2WD також з коробкою передач EDC. Варіанти TCe 150 і Blue dCi 115 також доступні у варіантах з повним приводом.

Список систем допомоги водієві оновленого Dacia Duster включає систему попередження про сліпих зонах, систему допомоги при рушанні з підйому і, виключно для повнопривідних версій, допомога при спуску з пагорба. Також є паркувальний асистент, в залежності від комплектації, з камерою заднього виду. Крім того доступу камера кругового огляду.

Вихід на ринок нового Duster відбудеться у вересні 2021 року. Dacia поки не назвала остаточні ціни. Поки що вони починаються з позначки в 11 990 євро за базову модель потужністю 90 к.с. У комплектації Essential і Comfort варіант TCe 100 ECO-G 2WD LPG доступний без додаткової оплати в порівнянні з TCe 90 за ціною від 13 190 євро (Essential) або 14 990 євро (Comfort). Вартість топової комплектації Prestige з двигуном TCe 100 ECO-G 2WD починається від 15 990 євро.


Не пропустіть