Анонсували прем’єру нового компактвена на базі Logan (Фото)

На цьому тижні компанія Dacia анонсувала нову 7-місну легкову модель для Європи. Назва машини на заході не оголосили, хоча вже зрозуміло, що це буде за автомобіль. Ним стане універсал на базі третьої генерації Logan. Напередодні в Мережі з’явилися фотографії замаскованих прототипів таких машин.

Як видно на знімках, Dacia обкатує універсал підвищеної місткості з високим дахом, виконаний в стилі Logan MCV першого покоління.

Не виключено, що новий румунський «сарай» буде відрізнятися від звичайного «Логана» не лише довжиною кузова, але і збільшеною колісною базою. Замасковані прототипи були одягнені в щільний камуфляж, що не дозволяє розглянути їх дизайн. Втім, деякі деталі екстер’єру розглянути все ж можна. Так на початку записані універсалах можна помітити передній бампер і решітку радіатора від одноплатформеного Sandero Stepway третього покоління. Протитуманні ліхтарі виглядають також, як на крос-хетчбеці, а на даху встановлені рейлінги. Задні ліхтарі, судячи зі знімків, розташуються вертикально.

Про технічну складову нової моделі поки інформації немає. Третє покоління Logan і Sandero в Європі продають з літровим атмосферним двигуном SCe на 65 к.с. і «турбомотором» TCe потужністю 90 «сил». Крім того, у румунських бюджетників є газова 100-сильна версія. Трансмісій на вибір три: 5- і 6-ступінчасті МКПП, а також варіатор.

Прем’єра нового 7-місцевого універсалу Dacia відбудеться у вересні 2021 року. Його продажі почнуться в ЄС тільки в 2022 році.


Не пропустіть