Європа хоче повністю заборонити автомобілі з ДВЗ: названо терміни

Поштовх до електрифікації, безумовно, останні кілька років дуже популярний, і ми всі знаємо, що Європа є одним з основних прихильників цього. Насправді, доповідь Bloomberg навів недавній документ ЄС, який прискорить заборону автомобілів, оснащених ДВЗ.

Згідно з документом, викиди від нових легкових автомобілів і фургонів повинні знизитися на 65 відсотків у 2030 році і до нуля до 2035 року. Звичайно, більш жорсткі стандарти супроводжуються правилом, зобов’язуючим уряд створювати більше зарядних станцій для автомобілів на додаток до цього плану.

Bloomberg повідомляє, що оновлений план Європи щодо зниження викидів буде оприлюднений на наступному тижні, який включає в себе строгу мета 2030 роки скоротити викиди парникових газів принаймні на 55 відсотків в порівнянні з рівнем 1990 року.

Відзначимо, що нинішня мета для автомобілів в Європі – скоротити викиди з 2030 року на 37,5 відсотка. Оновлений план є значним підвищенням вимог, враховуючи, що близько 12 відсотків усіх викидів в Європі відбуваються через легкові автомобілі.

З урахуванням сказаного ми можемо очікувати, що автовиробники, особливо ті, які добре продаються в Європі, ще більше прискорять свої зусилля по електрифікації. Volkswagen був серед тих, хто оголосив про повну заборону, причому в попередній доповіді говорилося, що він припинить продаж автомобілів зі звичайним двигуном до 2035 року. Ford в Європі також оголосив про аналогічне, але більш ранній план, з метою заборонити автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння до 2030 року.


Не пропустіть