Koenigsegg показав перший серійний екземпляр гіперкара Jesko (Фото)

Всього буде випущено 125 подібних гіперкарів.

Через майже два з половиною роки з моменту прем’єри моделі Jesko шведська компанія Koenigsegg розпочала його складання і представила першу предсерійну версію свого найшвидшого авто. Гіперкар пофарбували в помаранчевий перламутр Tang Orange Pearl з сріблястими і вуглепластиковим елементами, проте в іншому він не відрізняється від моделі, яка була виставлена ​​в рамках Женевського автосалону 2019 року.

Відомо, що для новинки був створений монокок з вбудованими в структуру паливними баками і каркасом безпеки, а також для його армування в перший раз застосували надвисокомолекулярний поліетилен підвищеної щільності Dyneema.

Є інформація, що на звичайному паливі агрегат авто розвиває порядку 1280 к.с., на біоетанолі E85 – 1600. Тяга на задню вісь передається за допомогою роботизованої трансмісії Light Speed ​​Transmission без синхронізаторів. Варто відзначити, що незвичайна і конструкція підвісок.

Як і Agera, Jesko має систему Triplex з горизонтальним амортизатором. Що стосується салону, то в ньому є приладова панель SmartCluster, мультимедіа SmartCenter з сенсорним екраном і аналоговий акселерометр.


Не пропустіть