Mercedes-Benz Sprinter отримає новий двигун

Цієї осені всі моделі Mercedes-Benz Sprinter отримають екологічний та економічний двигун

З 2020 року популярні фургони Mercedes-Benz Vans моделей Sprinter Panel Van і Chassis Cab з заднім приводом доступні в комплектації з потужним і ефективним чотирициліндровим дизельним двигуном OM654. Наступної осені, обіцяють в автоконцерні, для забезпечення комфортного водіння такими двигунами будуть оснащуватися всі інші версії Sprinter.

У компанії повідомили, що отримали OM654 фургони та вантажівки Sprinter стануть не тільки комфортними в експлуатації, але і більш економічними з точки зору витрат палива. Двигуни будуть встановлюватися на всіх версіях: задньо-, передньо-або повнопривідних.

Нові двигуни відповідають екологічним стандартам Euro VI-E і Euro 6d, а також володіють високими характеристиками придушення шуму і вібрації. У двигуні поєднуються алюмінієвий корпус з поршнями з сталі, ступінчасті чаші згоряння, стінки циліндра з покриттям NANOSLIDE, система динамічної багатоходової і додаткової обробки вихлопних газів. Все це дозволяє скоротити витрату палива, і обсяг викидів. Оптимальні умови роботи системи нейтралізації відпрацьованих газів забезпечує близьке з двигуном розташування.

Двигун OM654 доступний в чотирьох категоріях потужності: 84 кВт (114 к.с.), 110 кВт (150 к.с.), 125 кВт (170 к.с.) і 140 кВт (190 к.с.) – в залежності від обраного замовником приводу і варіанти кузова.

Ще одна інновація Mercedes-Benz – об’єднання сучасного 2,0-літрового двигуна з автоматичною коробкою передач 9G-TRONIC для задньопривідного Sprinter. Шестиступінчаста механіка залишилася незмінною. Однак більш детальну інформацію про новинку виробник обіцяє повідомити восени до початку продажів.

Також в прес-службі концерну нагадують, що з 2020 року доступна альтернативна версія Sprinter з акумуляторним електроприводом.


Не пропустіть