Toyota заборонила перепродувати новий «Крузак» (Фото)

Машини можуть потрапити в «неправильні» руки

У Мережі з’явилися відомості про заборону з боку бренду Toyota на перепродаж моделі Land Cruiser 300. Замовників змушують підписувати дивний документ з не менш дивною вимогою, в якому говориться, що «Крузак» не може бути перепроданий. Що цікаво, термін дії заборони не прописується. За неофіційними даними, він діє протягом одного року.

Про дивацтва з моделлю Land Cruiser 300 повідомило японське видання Creative311. Джерело стверджує, що таким чином Toyota хоче убезпечити себе від можливих проблем з небажаними покупцями. «Крузак», до слова, є улюбленим транспортним засобом терористів на Близькому Сході. Мінфін США раніше цікавився тим, скільки саме автомобілів Toyota продала екстремістам.

За іншою версією, японський бренд побоюється спекулянтів, які можуть підняти вартість недавно випущеної на ринок моделі. Попит на Land Cruiser 300 може істотно перевищити пропозицію. Всього лише за один місяць дилери зібрали понад 22 000 замовлень на Land Cruiser 300. В Японії приймати нові замовлення вже перестали. Черга на автомобіль розтягнулася на пару років.

Відомо навіть, як Toyota планує карати порушників, тобто тих, хто не став дотримуватися вимогу про неперепродаж. Дістанеться як дилерам, так і приватним покупцям – вони не зможуть оформити нові замовлення і зробити покупки в майбутньому.


Не пропустіть