Рейтинг автомобілів, які власники не хочуть продавати навіть через 15 років

Експерти склали список моделей з найбільш лояльними і відданими господарями

Американський портал ISeeCars.com склав рейтинг з десяти моделей, які власники не хочуть продавати навіть через 15 років після початку експлуатації. Список – результат аналізу 660 тисяч угод з автомобілями 1981-2005 років випуску, проведених в США в 2020 році. Експерти не включали до списку моделі, зняті з виробництва, і автомобілі, що продаються в Північній Америці невеликими тиражами.

В середньому лише 6,1 відсотка американців експлуатують свої автомобілі протягом 15 років, але в останні роки ця частка автовласників поступово зростає. Для чистоти експерименту, аналітики ISeeCars.com не враховували комерційні моделі, тому в списку не потрапили важкі пікапи, фургони і мікроавтобуси.

Найбільш лояльні власники у японських автомобілів – всі десять моделей рейтингу випущені в Японії. Домінує Toyota – володарі семи різних моделей не продають свої машини навіть після 15 років експлуатації.

Лідер рейтингу – гібридний хетчбек Prius. У 13,7% власників пятидверки залишаються довше 15 років. На другій сходинці кросовери Highlander (12,4%), на третьому – пікапи Tacoma (11,6%). Місця в п’ятірці займають мінівени Sienna (11,5%) і пікапи Tundra (11,3%): всі ці моделі залишаються в одних руках вдвічі довше за середній по ринку.

У другій половині рейтингу кросовери Honda CR-V (10,7%) і Pilot (10,4%), Subaru Forester (9,8%), а також рамні позашляховики Toyota 4Runner (9,4%) і Sequoia (9, 1%).

Всі ці моделі на хорошому рахунку у американських автовласників – вони досить надійні і безпечні, а коштують порівняно недорого, тому користуються популярністю у середнього класу.


Не пропустіть