Компанія Toyota переконує американську владу уповільнити перехід на електромобілі

На підтримку виробників електрокарів влади США хочуть направити 174 мільярдів доларів, а компанія Toyota, також як і інші виробники гібридних автомобілів, нічого не отримає з цих коштів.

Надійшла інформація про те, що автомобільна компанія Toyota лобіює в політичних колах США ідею уповільнення прийняття законів, які сприяють переходу транспортних засобів на електричну тягу. Більш того, представники концерну намагаються переконати владу країни відмовитися від планів багатомільярдної підтримки виробництва електрокарів.

Відзначимо, що на підтримку виробників електромобілів влада США хочуть направити 174 мільярдів доларів. Компанія Toyota, також як і інші виробники гібридних автомобілів, нічого не отримає з цих грошей. Судячи з усього це і є основною причиною обурення представників бренду.

Керівництво автовиробника впевнене, що електрокари наносять екології більшої шкоди, ніж авто з гібридними силовими установками, так як першим потрібно багато електроенергії, яку отримують в багатьох випадках спалюючи вугілля або інше викопне паливо.

Отримання електроенергії безпосередньо від двигуна внутрішнього згоряння більш екологічне, ніж від вугільної, мазутної або навіть газової електростанції. В машинах передбачено каталітичний нейтралізатор відпрацьованих газів, що очищає вихлоп від сажі та оксиду азоту, а ось на електростанцію такий каталізатор просто не встановити.


Не пропустіть